Kirjoituskilpailun voittajat valittu

Nauta-lehden kirjoituskilpailu ”Suomalainen karjatila vuonna 2100” oli avoin maataloutta tai sitä sivuavaa alaa opiskeleville ikään katsomatta. Kilpailuun saapui aikarajaan mennessä kahdeksan kirjoitusta, kaikki omalla tavallaan vaikuttavia ja hyviä. Lämpimät kiitokset kaikille osallistuneille!

Kolmihenkinen arvosteluraati valitsi voittajaksi Henna Albrechtin kirjoituksen. 23-vuotias Henna opiskelee Etelä-Savon Ammattiopistossa Mikkelissä.

Raati perusteli valintaansa näin: ”Karjatilojen tulevaisuus nähdään kirjoituksessa positiivisena ja suorastaan kukoistavana. Erityisesti raadin mieltä lämmitti tilojen kuvailu ”kylien sydäminä ja kohtaamispaikkoina”. Kirjoitus visioi tulevaisuutta kiitettävän monella tasolla, niin yleisesti kuin tilakohtaisesti. Jopa EU-politiikkaa on pohdittu. Tulevaisuuden innovaatioita on lueteltu ilahduttavan useita, tosin monet melko itsestään selviä. Raati piti myös positiivisena, että tulevaisuuden rehuntuotantoa oli pohdittu. Ehkä hiukan silmiinpistävää on, että tulevaisuus nähdään melko säädeltynä, on erilaisia rajoituksia ja määräyksiä. Teksti on sujuvaa ja hyvää suomen kieltä.”

Lue Hennan kirjoitus

Kunniamaininnat raati osoitti seuraaville:

Marjastiina Sorvalin tulevaisuusvisio on taitavasti kirjoitettu tarinan muotoon, joka vie lukijan mukanaan käsinkosketeltavasti tulevaisuuden maailmaan. Tarina on myös hyvin henkilökohtainen ja siksi vaikuttava. Visio tulevaisuudesta on optimistinen, melko perinteinen, mutta kuitenkin oivaltava uusien keksintöjen ja ratkaisujen suhteen. Raati piti myös kirjoituksen lopusta, jossa painotetaan ihmisen merkitystä teknologian rinnalla.”

Marjastiina on 35-vuotias agrologiopiskelija Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja työskentelee maatalouslomittajana Alajärven kaupungille.

Lue Marjastiinan kirjoitus

Veera Peltolan tulevaisuusennuste on hyvin luonnonmukainen ja hyvinvointilähtöinen isoine laitumineen ja ulkona elävine lehmineen. Veeralla on monia hauskoja tulevaisuusinnovaatioita, joista erityisesti raadin mieleen jäivät lypsyvasikkarobotit. Raati piti tekstiä hyvin mietittynä kirjoittajan nuoreen ikään nähden.”

Veera  on 16 vuotta ja suorittaa eläintenhoidon perustutkintoa Ammattiopisto Lappian Louen toimipisteessä.

Lue Veeran kirjoitus

Raati onnittelee kaikkia voittajia ja kehottaa lämpimästi jatkamaan kirjoittamista!

Voittaja palkittiin kahdella Ticketmasterin 100 euron lahjakortilla, kunniamaininnan saaneille postitettiin tuotepaketit.