Barendonk Holsteins jalostaa toimivia lehmiä

Nauta-lehti lähtee taas huhtikuussa lukijamatkalle, tällä kertaa suuntaamme Hollantiin. Eräs mielenkiintoisista vierailukohteistamme on Barendonk Holsteins.

Hollannin Beersissä sijaitsevan Barendonk Holsteins -tilan omistaa Hermanussenin perhe: Jan ja Liesbeth sekä heidän lapsensa Ivo, Tessa ja Jens. Lisäksi tilalla työskentelee yksi palkattu työntekijä.

Hermanussenin perhe

Tilalla on 140 lypsävää ja saman verran nuorta karjaa. Alkujaan vuonna 1979 rakennettua pihattonavettaa on laajennettu pariin otteeseen. Vuodesta 2005 lähtien lypsystä on huolehtinut kaksi Lelyn robottia. Tilalla testataan CRV-siemenyrityksen hiehoja.

– Haluamme jalostaa lehmiä, joilla on toimiva rakenne. Kiinnitämme paljon huomiota sorkkiin sekä jalka- ja utarerakenteeseen. Lehmä, joka pystyy syömään paljon myös lypsää paljon, ja säilyy karjassa pitkään, Hermanussenit toteavat.

Karja on punaista ja mustaa holsteinia. Tilalla tehdään säännöllisesti alkiohuuhteluita, ja alkioita ja sonneja on myynnissä usein. Hermanussenin perhe osallistuu myös innokkaasti karjanäyttelyihin eläintensä kanssa.

Tilalla on lypsykarjan lisäksi mm. matkailutoimintaa. Erikoisuutena mainittakoon, että Hermanussenit tarjoavat tavallisen mökki- ja maatilamajoituksen lisäksi yöpymistä heinäladossa!

Tilan kotisivut (hollanniksi) löytyvät täältä. Käy kurkkaamassa etusivun video, jossa tilan isäntä esittelee karjaa. Löydät tilan myös facebookista.

Lähde mukaan matkalle katsomaan Hollannin kaunista kevättä ja mielenkiintoisia vierailutiloja! Lisätietoja matkasta sekä ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.