Kaasboerderij Ravenswaard luottaa luomuun

Itä-Hollannista, noin 25 km Saksan rajalta, löytyy lypsykarjatila joka uskoo vahvasti luomutuotantoon. Hollantilainen Kaasboerderij Ravenswaardin tila on ollut luomussa jo yli 17 vuoden ajan ja luottaa olevansa oikealla tiellä.

– Uskomme vahvasti luomuun ja luomumarkkinoiden kasvuun tulevaisuudessa. Kuluttajat ovat entistä valveutuneempia ruokahankinnoissa ja haluavat puhtaita elintarvikkeita, isäntäväki toteaa.

Tilalla lypsää 170 holstein-lehmää, joiden kaikki maito käytetään juustojen valmistukseen. Juustot valmistetaan pastöroimattomasta maidosta, jolloin juustoihin saadaan enemmän makua. Oman juustolan tuotteita myydään sekä tilalta suoraan että 100 luomukaupan kautta ympäri Hollantia.

Lehmien hyvinvointi on tilalle tärkeä asia. Lehmät laiduntavat noin 200 päivää vuodessa ja niiden tulee liikkua vaivatta. Jalostustavoitteista jalat ovat yksi tärkeimpiä, samoin maidon valkuainen sekä kestävyys.

Videon tilasta löydät täältä.

Lähde mukaan tutustumaan Kaasboerderij Ravenswaardin tilaan ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin Nauta-lehden lukijamatkalle Hollantiin 7.-10.4. Ilmoittaudu täällä.

Ilmoittautuminen matkalle päättyy 26.1!